+ Nacionalni park Kornati
udaljenost 10km

prema legendi ovaj je čudesni arhipelag nastao od bijelih stijena koje su Bogu ostale nakon stvaranja svijeta, pa ih je samo razbacao. Od otprilike 150-ak otoka ovog arhipelaga 89 otoka se nalazi u sklopu nacionalnog parka. Kornati su ime dobili po najvećem otoku.

+ Nacionalni park Krka
udaljenost 25km

Nacionalni park je prostrano, pretežito neizmijenjeno područje iznimnih i višestrukih prirodnih vrijednosti, a obuhvaća jedan ili više sačuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava. Namjena mu je prvenstveno znanstvena, kulturna, odgojno-obrazovna i rekreativna, a turističke djelatnosti u ulozi su posjećivanja i razgledavanja.

+ Skradin
udaljenost 30km

se nalazi na obali rijeke Krke. To je grad tradicionalnih susreta dalmatinskih klapa. Osim blizine NP Krka diči se i sa 2.000 godina dugom povijesti te bogatom gastro ponudom. Ovo je područje koje obiluje ribom i školjkama jer se tu miješaju slatka i slana voda, a stanovništo se tradicionalno bavi ribarstvom. Kamene kale ovog malog gradića svjedoci su bogate prošlosti i privlače brojne posjetitelje. Skradinska marina je omiljena među nautičarima jer je jedna je od najposjećenih i najljepših na hrvatskoj obali. Ako ste odlučili posjetiti NP Krka nemojte zaobići Skradin.

+ Šibenik
udaljenost 14km

grad Šibenik je domaćin Međunarodnog dječjeg festivala, Srednjovjekovnog sajma, Festivala dalmatinske pjesme... Šibenik njeguje dugu tradiciju klapskog pjevanja. Svakog četvrtka se u Šibeniku organiziraju klapske večeri. Festival dalmatinske šansone je zauzeo mjesto među vodećim hrvatskim festivalima. Termin održavanja je druga polovica mjeseca kolovoza, tj. prvi vikend nakon blagdana Velike Gospe (15. kolovoza – 22. kolovoza). Međunarodni dječji festival se održava već četrdes...

Vrh